Ansökan

Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna mellan 10.000 och 40.000 kr hos Viiga lån.

Vad blir min ränta?

När vi har fått din ansökan gör vi en individuell kreditprövning. Här bestämmer vi din ränta och ditt lånebelopp. Räntan på Viga-lån varierar från 6,84 till 21,60 procent. Din exakta årliga och effektiva ränta anges i det låneavtal som vi skickar till dig.

Hur snabbt kan pengarna vara på mitt konto?

Du får pengarna på ditt konto så snart som möjligt - antingen dagen då vi godkänner lånet eller senast 2 vardagar efter.

Vilka är kraven på mig som kund för att få låna?
  • Du är minst 20 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer (och har bott i Sverige i minst 24 månader)
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har ett svenskt bankkonto
  • Du har en aktiv e-mail


Dessutom gör vi en kreditprövning baserad på den information vi får i din ansökan. Du kommer att få ett svar inom en timme under våra öppettider.

Hur ansöker jag om ett lån hos Viiga Lån?

Du kan ansöka om ett Viiga Lån online. Fyll i formuläret här på webbplatsen och skicka det till oss. Så snart vi har fått din ansökan gör vi en kreditvärdering. Om du ansöker inom våra öppettider får du svar inom en timme. Annars dagen efter.

Hur får jag lånet utbetalt?

Du behöver bara skriver under låneavtalet som vi skickar till dig när lånet har godkänts. Om du skriver under med BankID kan du ha pengarna på kontot samma dag som vi godkänner lånet eller senast vardagen efter. Om du inte har möjilgheta att skriva under med BankID kan du kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Återbetalning

Hur lång är återbetalningstiden?

Du väljer själv återbetalningstiden. Den kan variera från 12 till 84 månader.

Hur betalar jag mitt lån?

Du kan enkelt betala med autogiro så dras ditt månadsbelopp varje månad automatiskt. Det är det enklaste och billigaste sättet att betala. Vill du inte ha autogiro kan du få en betalningsavi från oss. Månadsbeloppet måste betalas senast den 27:e varje månad.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja. Med Viiga Lån kan du alltid betala av hela lånet om du får möjlighet till det. Det kostar inget extra.

Övriga frågor

Vilka är Viiga Lån?

Viiga-lån är en nordisk aktör som erbjuder lån till privatpersoner. Hos oss kan du låna upp till 40.000 kr. Du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till och vi kräver ingen säkerhet för lånet. Vi erbjuder privatlån under ansvarsfulla villkor. När vi behandlar din ansökan lägger vi därför stor vikt vid att säkerställa att du inte ska få ekonomiska problem genom att ta vårt lån. Vi tar alltid en kreditupplysning via UC innan vi kan bevilja ett lån.

När kan Viiga Lån kontaktas?

Om du har frågor om lån, eller om du undrar över något, finns vi här för att hjälpa dig. Du kan ringa till vår lånehandläggning på telefon 020-24 24 24 eller skicka ett mail till info@viigalan.se. Vi har öppet alla vardagar mellan kl 8-17.

Vilken dokumentation krävs i samband med ansökan?

Normalt sett krävs ingen dokumentation. I vissa fall kan du dock behöva styrka din inkomst med anställningsavtal och/eller lönespecifikationer. Det kan t.ex. bli aktuellt om din aktuella inkomst har förändrats mycket i förhållande till föregående år. Vi meddelar dig om det skulle bli aktuellt.